Дослідження бельгійських учених, опубліковане в Journal of Clinical Investigation, показує, що жирна їжа може поліпшити емоційний стан, пише РБК з посиланням на MedicalXpress.
Дослідження бельгійських учених, опубліковане в Journal of Clinical Investigation, показує, що жирна їжа може поліпшити емоційний стан, пише РБК за посиланням MedicalXpress.
Команда фахівців під керівництвом Лукаса Он Уденхова з Лювенского університету (University of Leuven) залучила до експерименту 12 добровольців, які не страждають ожирінням. Їм показували фотографії людей з сумним виразом обличчя під акомпанемент сумної мелодії. За допомогою МРТ (магнітно-резонансна томографія) фахівці спостерігали за роботою мозку учасників. Потім їх розділили на дві групи: одну підключили до живильної трубки, через яку в організм надходили жирні кислоти, а інша отримувала сольовий розчин.
В результаті вчені встановили, що учасники, які отримували жирні кислоти, відчували себе на 50% менше пригніченими, ніж ті, хто споживав сольовий розчин. Різниці у вазі між групами не було зафіксовано. МРТ підтвердила результати вчених.
За словами авторів експерименту, вливання кислоти в шлунок знизило реакцію нервових клітин на сумні емоції. Цим і пояснюється те, що людина під час депресії споживає більше жирної їжі.