Ківі постачає наш організм вітаміном С ефективніше харчових добавок, до такого висновку прийшли новозеландські дослідники. Звіт вчених публікує "Американський журнал клінічного харчування", передає РБК.
Ківі постачає наш організм вітаміном С ефективніше харчових добавок, до такого висновку прийшли новозеландські дослідники. Звіт вчених публікує "Американський журнал клінічного харчування", передає РБК.
Вчені з Університету Отаго (University of Otago) в Новій Зеландії проводили досліди на мишах. Протягом місяця вони додавали в раціон мишей з дефіцитом вітаміну С ківі або чисту аскорбінову кислоту в еквівалентній кількості.
У ході експерименту з'ясувалося, що гризуни, які вживають фрукт, засвоювали вітамін С у 5 разів ефективніше, ніж миші, які дотримувалися аскорбінової дієти. Фахівці виявили, що вітамін, засвоєний з ківі, довше зберігався в організмі. Це говорить про те, що фрукт містить якусь речовину, що поліпшує всмоктування та утримування в організмі.
Керівник дослідження професор Маргріт Віссерс відзначає, що вітамін С необхідний для всіх тканин та органів людини, але так як наш організм не виробляє його самостійно, ми повинні отримувати його з їжею або поживними добавками. Експертам доведеться визначити, чи має ківі такий самий влив на людей.