У Японії деякі ресторанні заклади мають намір розпочати боротьбу з тим, щоб на тарілках відвідувачів по завершенні трапези не залишалася недоїдена їжа, пишуть місцеві ЗМІ. З метою заощадити кошти і продукти адміністрації японських ресторанів штрафуватимуть відвідувачів за недоїдені страви.
У Японії деякі ресторанні заклади мають намір розпочати боротьбу з тим, щоб на тарілках відвідувачів по завершенні трапези не залишалася недоїдена їжа, пишуть місцеві ЗМІ.
Читайте також: У ресторані в центрі Києва стався вибух, в результаті якого більше 10 людей поранено (фото, відео)
З метою заощадити кошти і продукти адміністрації японських ресторанів штрафуватимуть відвідувачів за недоїдені страви.
Ресторатори вважають, що їхні клієнти мають реально оцінювати власні можливості і, відповідно до них, робити замовлення.
Фахівці, в тому числі дієтологи, вбачають у цьому досить вірний метод боротьби з переїданням і привчання до економного ставлення до їжі, оскільки мільйони людей у низько розвинених країнах щодня недоїдають і вмирають від голоду.
Читайте також: Майже половина респондентів не помітила змін у кількості відвідувачів барів через заборону куріння, - опитування РБК-Україна
Зазначимо, раніше американські вчені з університету штату Іллінойс довели, що нагадування відвідувачам ресторанів про те, скільки калорій перебуває в тій або іншій страві, змушує їх їсти менше і замовляти більш здорову їжу.