Британські вчені розрахували формулу ідеальної булочки з начинкою
Британські вчені розрахували формулу ідеальної булочки з кремом і джемом.
Британські вчені розрахували формулу ідеальної булочки з кремом і джемом.
Професор Шеффілдського університету Юджин Ченг, як повідомляє Daily Mail, запропонувала робити булочки за принципом замку з піску - кожен наступний шар повинен бути вже попереднього на п'ять міліметрів.
Це необхідно для того, щоб солодка начинка не витікала. Висота булочки з начинкою повинна бути не більше 2,8 см. А хліб, джем і крем повинні бути в пропорції 2:1:1.
Читайте також: Аспірант Ноттінгемського університету винайшов пальне з бананів
На думку вченої, крем потрібно наносити поверх джему, щоб джем не витікав. Також професор порекомендувала не використовувати збиті вершки замість крему, оскільки вони займають занадто багато місця і можуть бути нестійкими.