Автор:
RBC.UA
Австралійські кондитери знайшли спосіб зробити шоколад ще кориснішим. Вони пропонують додавати в улюблені ласощі мільйонів відходи винного виробництва.
Австралійські кондитери знайшли спосіб зробити шоколад ще кориснішим. Вони пропонують додавати в улюблені ласощі мільйонів відходи винного виробництва. "Здоровий шоколад" – таку назву отримав новий виріб, що безперечно приверне до нього велику кількість споживачів.
Натхненниками в створенні незвичайного продукту стали медики, які стверджують, що поєднання червоного вина і шоколаду в невеликих пропорціях вельми благотворно впливає на здоров'я.
У виноградних шкірках та кісточках міститься велика кількість антиоксидантів. Але, як правило, ці відходи винного виробництва просто викидаються на сміття. Тепер, після переробки, вони у вигляді порошку та есенцій йдуть на удосконалення шоколаду.
Розробники нового рецепту завіряють, що одна плитка цього шоколаду містить таку ж кількість антиоксидантів, як і склянка хорошого червоного вина. Проте при цьому в ній немає жодного грама шкідливого алкоголю.
"Здоровий шоколад" виробляють з трьох сортів винограду, традиційних і вельми поширених у виготовленні вина – “Шираз", “Мерло" та “Пино Нуар".
За матеріалами ICTV