ua en ru

Японці зламали світовий ринок вин

Автор: RBC.UA
Винарі починають бити тривогу проти винаходу японців, які фактично ламають світовий ринок вин. Винахідливі японці навчилися робити вино багаторічної витримки за лічені хвилини, повідомляє телеканал Росія. Але проблема в тому, що штучно зостарене вино так само дорого, як і натурально витримане - ціна пляшки може досягати 5000 дол. А відрізнити підробку від оригіналу практично неможливо.

Винарі починають бити тривогу проти винаходу японців, які фактично ламають світовий ринок вин. Винахідливі японці навчилися робити вино багаторічної витримки за лічені хвилини, повідомляє телеканал Росія. Але проблема в тому, що штучно зостарене вино так само дорого, як і натурально витримане - ціна пляшки може досягати 5000 дол. А відрізнити підробку від оригіналу практично неможливо. Спеціальні машини були спочатку створені для очищення крові методом електролізу, але після доопрацювання апарати придбали здатність змінювати смак і аромат вина. Експериментатор Хироси Танаки за 15 секунд він може перетворити найдешевше молоде вино на напій з великим терміном витримки. Дрібні виноробницькі компанії в Америці і Європі все активніше замовляють прилад Х.Танаки, комерційне застосування якого почалося в січні цього року. Шляхом електролізу можна обробляти близько чотирьох літрів вина в хвилину. Тому деякі виробники подумують про те, щоб старити вино цілими бочками перед тим, як заливати його в пляшки. Японський винахідник збирається виготовити прилад, який могли б застосовувати в ресторанах для миттєвого поліпшення смаку і букета дешевих столових вин відповідно до побажань клієнта. Експерименти з винами почалися близько 30 років тому.