ua en ru

У Японії помер творець локшини швидкого приготування

Автор: RBC.UA
У Японії померла людина, яка винайшла локшину швидкого приготування. Момофуку Андо було 96 років, смерть наступила у результаті серцевого нападу, передає Бі-бі-сі. М.Андо був засновником компанії, що вперше випустила локшину, яку можна вживати в їжу, просто заливши кип'ятком.

У Японії померла людина, яка винайшла локшину швидкого приготування. Момофуку Андо було 96 років, смерть наступила у результаті серцевого нападу, передає Бі-бі-сі. М.Андо був засновником компанії, що вперше випустила локшину, яку можна вживати в їжу, просто заливши кип'ятком. Як повідомляється, ідея створити локшину прийшла в голову автору побачивши довгі черги на ринку за супом з локшиною у важкий післявоєнний час, коли в Японії продукти видавали за картками. Момофуку Андо народився на Тайвані в 1910р. У 1933р. він переїхав до Японії. У післявоєнні роки він заснував компанію Nissin Food Products, що спеціалізувалася на масовому виробництві дешевих харчових продуктів. Щороку компанія продає 85,7 млн. порцій локшини. Вона навіть створила спеціальну "космічну" версію локшини для японських астронавтів, які відправилися на орбіту в шаттлі "Діскавері" в 2005р. Локшина швидкого приготування була створена ним в 1958р. Але вирішальним елементом став випуск продукту в 1971р. у зручному полістіреновому стаканчику, що зробило локшину улюбленою їжею мільйонів. У 1999р. М.Андо відкрив в Осаці музей локшини швидкого приготування. А в 2005р. пішов з поста глави компанії Nissin. Але до останніх днів життя продовжував активну діяльність і навіть виступив тиждень тому з новорічною мовою перед працівниками своєї компанії. У Японії М.Андо користувався великою пошаною як в ділових колах, так і серед журналістів, зазначає агентство.