ua en ru

Студенти Одеської юракадемії отруїлися через сальмонели у працівників ресторану

Автор: RBC.UA
Зараження сальмонелою працівників ресторану, а також недотримання правил термічної обробки продуктів стали причиною отруєння студентів Одеської юридичної академії. Про це заявили обласні санепідеміологи. Згідно з дослідженням, 9 працівників закладу були носіями бактерії.

Зараження сальмонелою працівників ресторану, а також недотримання правил термічної обробки продуктів стали причиною отруєння студентів Одеської юридичної академії. Про це заявили обласні санепідеміологи, передає "5 канал". Згідно з дослідженням, 9 працівників закладу були носіями бактерії. Головний лікар Одеської інфекційної лікарні Світлана Лабрюкова зазначила: "Всім пацієнтам, які до нас звернулися, були відібрані дослідження, бактеріологічні, і ось вони сьогодні вранці надійшли перші результати, вони готові ще не у всіх, але тієї кількості пацієнтів, у яких вони вже готові, цілком достатньо, щоб розшифрувати цей спалах - це сальмонельоз".

Нагадаємо, кількість госпіталізованих випускників Одеської національної юридичної академії до інфекційної лікарні м. Одеса з діагнозом гастроентероколіт збільшилась до 22 осіб. Випускників з отруєнням було госпіталізовано до лікарні після святкування випускного вечора у ресторані "Золотий берег" в Одесі.

Напередодні прокуратура Київського району м. Одеси почала перевірку за фактом харчового отруєння студентів Національного університету "Одеська національна юридична академія" після святкування випускного вечора у ресторані "Золотий берег" в Одесі. Раніше експлуатація ресторану була тимчасово заборонена. Працівниками СЕС для лабораторних досліджень відібрані зразки харчових продуктів, взяти змиви, проводяться лабораторні дослідження. Також відповідно до ст. 97 КПК України прокуратурою Київського району м. Одеси з залученням працівників Київського райвідділу міліції та СЕС проводиться перевірка.

Так, у постраждалих осіб та посадових осіб ресторану на даний час приймаються пояснення, з санітарно-епідеміологічної станції та інфекційної лікарні витребувані відповідні документи.

Протягом 26-28 травня 19 випускників Одеської національної юридичної академії звернулися до швидкої медичної допомоги з симптомами харчового отруєння та з підвищеною температурою тіла.

Нагадаємо, 24 травня прокуратура Донецької області почала перевірку за фактом масового отруєння журналістів на фуршеті під час відкриття Донецького залізничного вокзалу. 19 травня в Обухові з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт" до лікарні потрапила 21 особа, у тому числі 16 дітей з дитячого садка "Рушничок" і 5 вихователів і працівників обслуги. Як пізніше повідомили в Державній санітарно-епідеміологічній службі (СЕС), у госпіталізованих, за попередніми даними, може бути сальмонельоз. СЕС зафіксувала порушення санітарного законодавства в дитсадку. За даними СЕС, у закладі не було супровідних документів на м'ясо свинини та ветеринарних свідоцтв на твердий сир.

У листопаді 2011 року в Рівненській області протягом дня в інфекційне відділення Сарненської центральної районної лікарні з діагнозом харчове отруєння були госпіталізовані 17 дітей (віком від 12 до 15 років), які в складі групи (44 особи) їздили на екскурсію у Сваляву Закарпатської області і після повернення додому звернулися до лікарні.

За місяць до цього випадку в Краснодоні Луганської обл. 49 учнів були госпіталізовані з отруєнням. Всі вони були учнями 1-4 класів Краснодонської міської гімназії.

Нагадаємо, в грудні 2011 р. прем'єр-мінсітр Україна Микола Азаров заявив, що в Україні з 2012 р. буде введена нова система контролю якості продуктів харчування. Раніше Азаров був обурений тим, що продукти харчування в Україні не відповідають встановленим стандартам якості, а також не містять компонентів заявлених на етикетці.

Нагадаємо, 22 травня прем'єр-міністр Украіни заявив, що винні в організації неякісного дитячого харчування будуть нести найсерйознішу відповідальність.