Ресторан бореться за виживання білок продажем блюд із білячого м'яса
Один із ресторанів графства Девоншир (Великобританія) вирішив зробити свій внесок в боротьбу за збереження популяції червоних білок вельми незвичайним способом - запропонувавши в меню блюда з м'яса сірих білок. Ресторан Otterton Mill пропонує кебаби, фрикасе і інші блюда з білячого м'яса. Шеф-кухар Ед Честер говорить, що м'ясо білки взагалі є делікатесом. "Деякі, звичайно, будуть крутити носом від таких блюд, але я упевнений в собі, - розповів він. - Більчатина - прекрасне м'ясо". А власне боротьба за збереження популяції червоних білок полягає в з'їденні їх родичів - сірих білок. Річ у тому, що північноамериканські сірі білки були завезені до Європи в 19 столітті, після чого з'ясувалося, що вони є носієм вірусу білячої віспи, при цьому самі мають до нього імунітет. А європейські червоні білки після контакту з сірими заражаються і гинуть. Примітно, що приблизно за місяць до початку акції девонського ресторану в британській пресі почала з'являтися інформація про результати дослідження, які показують, що деякі червоні білки вже розвинули імунітет проти смертельного вірусу. За матеріалами Ananova.